Om hår – Fotograf

10177999_306767926142487_3021676798100700006_n
Bilderna i antologin Om hår är tagna av den smarta och konstälskande fotografen Rebecka Slatter, en 22-årig kvinna som sedan barnsben varit fascinerad av att fånga ögonblick med hjälp av kameran. Hon är uppvuxen i en skånsk småstad men är numera bosatt och verksam i London. Rebecka älskar storstadslivet, där är chansen att en träffar intressanta människor betydligt större och där finns fler inspirationskällor att bekanta sig med. Bosatt i London har hon fotograferat olika typer av kroppsbehåring tillhörande människor i sin omgivning. Hår som syns och hår som inte syns, hår som frissats och hår som inte har det, hår som är mörkt och hår som är ljust, rakt och svängigt, krulligt och gulligt.

 

Som fotograf inspireras Rebecka av människor. Hon fascineras av mänskliga brister och hur människor väljer att dölja men även framhäva sina olika sidor och varför. När vi frågade Rebecka ifall hon var intresserad av att samarbeta med oss var hon snabb med att tacka ja.

 

”Det är ett viktigt ämne. Hur något så naturligt som HÅR kan vara tabu, ifrågasatt och politiskt är ett mysterium. Modellerna som medverkar i projektet gör det för att visa att de är människor, precis som alla andra. Vi vill tro att desto mer vi diskuterar, desto mer avdramatiserat blir det.”

 

Rebecka kan inte likna projektet vid någonting hon tidigare gjort, men hon tycker det är en spännande kombination av de två uttryck hon oftast sysslar med – dokumentär- och modefotografering. Hennes framtidsvision är att satsa mer på fotograferandet, att ha tid till att vara involverad i fler projekt men det hon helst av allt vill är att hjälpa till, att göra skillnad.
Rebecka om sin egen relation till kroppsbehåring:

 

”Personligen gör jag det som jag känner mig bekväm med. Mitt huvudhår växer vilt, är lockigt och ofärgat. Mina vänner brukar skoja om att vinterpäls på benen är bra nu när det är kallt. När jag var yngre utlöstes panik om en glömt raka benen och detta uppmärksammades i offentliga sammanhang men nu i samband med den feministiska vågen i Sverige känns det mer socialt accepterat att skita i det. Gött.”

 

Kika gärna på hennes blogg för smakprov.

 

Annonser