Skribenter

Verk från följande fjorton pärlor ingår i antologin Om hår:

Daniel Mårs

Daniel Mu00E5rs

Född 1986 och bosatt i Malmö. Kulturvetare med en förkärlek för genus-, sexualitets- och hbtq-frågor. Skriver poesi och dramatik och recenserar böcker på dagensbok.com. Är även skådespelare i teatergruppen buzka.

Emilia Sjöqvist

Emilia Sjöqvist

Presentation kommer inom kort.

Fanny Mäkelä

Fanny Mäkelä

Jag är en tjugotreårig kvinna från en håla som gillar att skåla. Mitt mål i livet är fred på jorden även om jag är trött på de orden. Fri som en fågel är min strävan innan jag skall gå hädan. En feminist – javisst, trots detta har jag inget hår på mina lår fast jag får.

Hanna Klausson

Hanna Klausson

Hanna Klausson studerar konstnärlig gestaltning vid Linköpings Universitet och driver själv ett projekt om alternativt vuxenblivande. Hon inspireras av olika människoöden och anser att verkligheten (oftast) överträffar dikten. Ganska nyligen skaffade hon en blogg (mycombinationofletters.wordpress.com), vilken hon än försöker att lära sig. Penna och papper is still king, det vill säga. Hanna tycker mest bra om hår och fascineras särskilt utav skägg.

Henrik Johansson

Henrik Johansson

Henrik Johansson är 41 år gammal, bor i Malmö och har polisonger samt håriga tår. Han skriver och läser mest hela tiden. Läser till skrivpedagog. Skriver krönikor, noveller, dikter och romaner. Han romandebuterade 2013 med Av kött och blod. Henrik har ett osunt stort intresse för arbete, konst, makthierarkier och genus. En del av hans texter finns att läsa på http://hjohansson.blogspot.com.

Isabell Dahlberg

Isabell Dahlberg

Författare, låtskrivare, musiker, skrivpedagog och personlig assistent, f. i Kalmar 1972. Driver Skriveribyrån. En av två musiker i viscountryduon Spiken i kistan och en av fyra musiker i projektet Påtår hos Moa Martinson som skrivit och spelat in 12 sånger kring Moas verk och liv. Skriver, spelar, räcker verktyg till andra i deras skrivande. Bor med en människa och fyra katter i ett litet hyrt hus i Eslöv med äppelträd och malva.

Jonas Svensson

Jonas Svensson

Jonas Bengt Svensson, född 1970. Författare, frilansskribent och tidningsbud. Åter tillbaka i Malmö efter sju års exil på skånska landsbygden. Ska nu försöka anpassa mig till stadslivet igen. Eller inte. Har tidigare gett ut två diktsamlingar; Och sedan fogas ihop igen (Magnus Grehn Förlag, 2011) och Tjuv ­96 (668 Förlag, 2010). Senast aktuell med två dikter i antologin Jag älskar mitt yrke, men… (LO/ABF, 2014).

Layal Hasrouni

Layal Hasrouni

Peach-fuzzed. Lebanese, which means one day I will have to pen an auto-biographical memoir called, “So, you think I’m a lesbian.” Drunk in love with a brilliant Norwegian. Member of the Cult of Ison. Weather girl on the Extremely 2famous TV Show. Co-host of Radio Bla Bla, a totally awesome radio show broadcasting out of Oslo, Norway. Currently paying student loans for a Master’s degree I never finished because Yeezy taught me. Will probably come up with the most genius thing to include in this bio after it goes to print. Tweet me about it if you’re interested.

Malin Fjellborg

Malin Fjällborg

Jag brukar säga att jag är ett lockigt hår och en trött regnbåge i extas fast egentligen så är väl det en förkortning. Jag heter Malin och jag färgar mitt hår så fort det är rimligt nödvändigt så som vid hjärtesorg eller för att matcha en politisk åsikt. Jag är uppvuxen under tak och har ständigt haft mat på tallriken, i Kiruna, hos en familj som tagit hand om mig väl. Nuförtiden äter jag mest sånt som går att odla och som inte kan springa iväg på egna ben. Jag är 21 år gammal och ibland så skriver jag. Nu har jag skrivit om hår för jag vill att det ska komma en tid då hår faktiskt får vara bara hår.

Mattias Pettersson

Mattias Pettersson

Född 1984 i Linköping, efter utflykter till Uppsala och Berlin bor jag sedan fem år i Malmö – en stad som jag är svårt förälskad i. Utbildad kulturvetare som konsumerar mycket populärkultur, i synnerhet svenskspråkig popmusik. Arbetar på nätdejtingsajten Mazily och skriver text och musik samt spelar i poporkestern Sveket. Dessutom skriver jag på en bok, något jag sagt att jag har gjort de senaste 6 åren men sanningen är att jag bara påbörjar en rad böcker som jag sedan aldrig slutför. Frågan är då om det är en bok, någonting är det hursomhelst och någon dag kanske den blir klar.

Rebecka Kvist

Rebecka Kvist

Rebecka Kvist är genusvetare och geni. Hon är också sexologistudent och radiopratare. Hon är intresserad av makt och kroppspolitik, är nästan alltid glad eller arg (ibland båda) och om hon fick bestämma skulle det alltid vara fredag eftermiddag.

Siri Bertling Wiik

Siri Bertling Wiik

Uppvuxen på landsbygden, omgiven av hästar och skog. Skämtar om att ha levt ett helylleliv. Läser nu grundkursen i Genusvetenskap. Främsta konstnärliga uttryck: teater, performance och text. Intresset för det skrivna ordet kom under högstadietiden då musik annars var det främsta konstnärliga uttrycket. Jag insåg att mönster i texter ofta är fascinerande. Det kan vara lekfullt och fastnaglande på samma gång. Kritiskt och flödande. För mig är ord starka och naturliga.

Siri Frances

Siri Frances

Siri Frances (f.1992) kommer ifrån Norrköping och är konstnär, skribent och serietecknare. Just nu läser hon första året på sin Bachelor i Fri Konst vid Konsthögskolan i Bergen och är aktuell med publikationen Jelly. Utifrån sin grund i genusvetenskapen är hon också verksam som normkritisk utbildare, och feminismen är en röd tråd i det sammantagna arbetet. Tidigare publicerad i Populär Poesi och Tidningen Kulturen. Har ritat för bl.a. Magasin Tiden, Fria Tidningar och Astra (FIN). Utställd på bl.a. Virserums Konsthall, Verkstad – Rum för konst och Länsmuseet Gävleborg.

Sofia Zettermark

Sofia Zettermark

Sofia Zettermark är feminist, skribent och läkarstudent. Hon gillar bland annat att sträcka lite extra på sig under morgonmötena på sjukhuset för att visa upp den (låt gå något modesta) hårväxten under armarna. Andra saker hon finner viktigt här i livet är aborträtt, hbtq-frågor och fuldans.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s